Behöver jag göra om mina evenemang i nya Allom?

Den 12 december 2012 kopplar vi på nya Allom. Snygg och mobilvänlig.

Jag har fått frågan från arrangörer: ”Behöver jag göra något med mina evenemang som redan ligger i Allom?”.

Det korta svaret är ”Nej, de evenemang som finns idag kommer att finnas i nya Allom automatiskt.

Det lite längre svaret är att du kanske vill dra nytta av nya Alloms nya funktioner och snyggare design. Vi går igenom vad som kan vara aktuellt för dina evenemangsannonser.

Okej. Vad är det som gäller?

En mer synlig bild för evenemanget istället för tre

En evenemangsannons idag kan ha upp till tre bilder. Om du inte lägger in någon bild så visar vi en anonym bild på några fält med blommande lin och raps.

Skärmbild som visar ett evenemang med tre bilder i gamla Allom.

Exempel: Gamla Allom med upp till tre bilder.

Nya Allom använder bara en bild. Vi ger den bilden större utrymme. Om du idag har flera bilder inlagda så är det den översta som vi kommer att använda.

Skärmbild av nya Allom med en väl synlig bild i varje evenemangsannons.

Nya Allom använder en framträdande bild för varje evenemangsannons.

Bilden kommer också att visas på startsidan i ett galleri med nyligen inlagda evenemangsannonser.

Skärmbild som visar galleri av bilder från evenemang på Alloms startsida.

Vi rekommenderar att din bild har proportionerna 16×9 (som en bredteve). Då behöver vi inte beskära den i galleriet på startsidan. I själva evenemangsannonsen beskär vi inte bilden. Den får breda ut sig tills den tar full kolumnbredd, behåller propotionerna och kan alltså ha olika höjd.

Vi återkommer med en separat artikel om att välja bra bilder i evenemangsannonsen, som talar till besökaren.

Några nya rubriker i evenemangsannonsen

Vi har sett att texterna i många evenemangsannonser beskriver hur man anmäler sig och vad det kostar. Därför har vi lagt till några frivilliga rubriker som gör det lättare för dina besökare att hitta denna fakta. Kanske vill du se över dina befintliga evenemang och fylla i dessa. Eller låt bli.

Skärmbild som visar nya rubriker för anmälan och pris på en aktivitet i Allom

Nya rubriker för Pris och Anmälan för ett evenemang. Före och efter.

Kontaktformulär för arrangörssida

Nu har vi lagt till ett kontaktformulär på din arrangörssida så att det går att dölja er mejladress. Om du vill dölja mejladressen fyller du i rubriken ”Namn för mejladressen”.

Skärmbild på kontaktformulär där mejladressen syns

Före.

Skärmbild som visar kontaktformulär med dold mejladress på arrangörssidan.

Efter.

Vill du inte dölja mejladressen? Gör inget.

Bli synligare i Google genom att slipa på rubrik och intro

En stor del av besökartrafiken till allom.se kommer från sökmotorer. Eller, om vi ska vara ärliga, från Google som har nästan total dominans i Sverige.
Vi gör vad vi kan för att ditt evenemang ska synas bra i Google och har slipat många gånger på detaljer. För att någon som söker efter aktiviteter i sökmotorn ska hitta ditt evenemang så krävs det att du använder samma ord och uttryck i evenemangsannonsen som du använder i texterna i evenemangsannonsen.
Och Allom lyfter särskilt fram de ord och uttryck som du använder i:

  1. Evenemangets rubrik
  2. Introtexten (frivillig)
  3. Beskrivningen

Så se till att särskilt rubriken och introtexten är genomtänkta. Du har inte många bokstäver på dig men tänk efter ”Vad söker folk efter?”.

Dåligt exempel: ”Frukostseminarium”

Bra exempel: ”Frukost om nya skattereglerna”

Skärmbild: Rubrik och intro för evenemang viktiga för bra synlighet

Rubrik och intro för evenemang är särskilt viktiga för bra synlighet i sökmotorer.

Vi återkommer med flera artiklar om vad vi gör för att dina evenemang ska synas i sökmotorerna och vad du kan göra själv.

Bättre gillaknapp, tweeta och plussa

Vi har redan förbättrat hur gilla-knappen fungerar, som gör att ditt evenemang syns på Facebook.

Är det viktigt? Ja.

Skärmbild som visar sociala delningsfunktioner för aktiviteter

Sociala delningsfunktioner: Gilla på Facebook. Tweeta på Twitter. Plussa på Google+.

Det är din största möjlighet att påverka hur många som ser ditt evenemang på nätet. Vi ser tydligt att evenemang som många gillar på Facebook får avsevärt fler besökare på Allom. Och mer synlighet och intresse på nätet är första steget till att folk kommer till ditt evenemang.

Också det här kommer vi att skriva en separat artikel om.

I väntan på den artikeln så är snabbtipset: Se till att klicka gilla på alla dina evenemang. Och be dina vänner göra det. Gillandet sprid som ringar på vattnet bland era facebookvänner och gör evenemanget mer synligt.

Vi kompletterar med knappar för att enkelt kunna ”tweeta” (på Twitter) och ”plussa” på Google+. Det är inte så många som använder Twitter och Google+ i Sverige men för vissa målgrupper är det viktigt.

Låt dina gamla evenemang ligga kvar

Och slutligen… Låt dina evenemang som redan varit ligga kvar. Dels fungerar de som referenser på vad ni arrangerar. Dels hjälper de Google att föreslå dina evenemang som rimliga förslag i träfflistan.

Kanske liknande artiklar

  • Marknadsför ditt evenemang med Allom och sociala medier Vill du göra ditt evenemang mer synligt? Marknadsföra aktiviteten så att fler känner till den och kommer? Vi har satt ihop en liten presentation om hur bra evenemangskalendern Allom fungerar tillsa...
  • Nya snygga mobila Allom Nya versionen av evenemangskalendern Allom är på gång. Datumet 121212, det vill säga 12 december 2012 känns som ett bra datum att göra något speciellt. Då kopplar vi om till Allom version 2. Vi ...
  • Allom provkör – kanske med ditt evenemang Hej! Från och till så testar vi nya funktioner på Allom. Då behöver vi skriva in några evenemang för att se till så att allt funkar. I stället för att hitta på fejkade evenemangsannonser så skri...
  • Allom pilotkör i Stallarholmen Allom lägger sin pilotkörning i sörmländska Stallarholmen. Stefan Pettersson på Allom säger: -- Vi har letat efter en aktiv ort med rikt föreningliv där vi kan kan smygstarta kalendern Allom....
  • Sökning av evenemang i fokus för nya Allom Nya versionen av Allom som vi kopplar på 12/12-12 har en rad nyheter. Det du kommer att se först är att Allom ser mycket snyggare ut. Dagens version av Allom kom till mycket snabbt, innan vi ens be...

Kommentera